Camperlife.eu Theo en Corrie Keek

30jul/190

Nederland (2)

De maand juli gaat, wat afspraken betreft, al even hectisch door zoals juni is geëindigd. Leuke en minder leuke dingen wisselen elkaar af. We zien de kinderen regelmatig en er zijn gezellige momenten met vrienden.
De APK viel dit jaar onder de minder leuke dingen. De in Marokko door steenslag lekkende leiding van de stuurbekrachtiging heeft nog een staartje. In de garage in Marokko blijkt er een koppeling scheef ingedraaid te zijn waardoor er olie bleef lekken. Het hele subframe moest onder de camper uit hetgeen een dag extra in de garage betekende. Vervolgens was aan het einde van de dag APK afmelden niet meer mogelijk. Gevolg: nog een nacht camping Sent Waninge. Of we volgende winter in Marokko opnieuw een route gaan rijden die eigenlijk niet geschikt is voor de camper? Vast wel!
Ook bleek tijdens de APK dat de nog geen twee jaar geleden in Eefde vervangen startaccu zo goed als overleden was. Terug naar het betreffende bedrijf is de accu keurig onder garantie vervangen.

Met BM-Sat is het een ander verhaal. We zijn er twee maal geweest vanwege de melding op de tv dat er sluiting in de satellietschotel zit. BM-Sat ontkende de sluiting in alle toonaarden maar een oplossing was ver te zoeken. Tenslotte: voor deze sluiting, die door Hanzestadcampers wel degelijk werd geconstateerd nadat door de sluiting de dynamo het had opgegeven, voor de derde keer terug naar BM-Sat met een rekening van 500 euro schade voor het vervangen van de dynamo plus de uren voor het opsporen van de oorzaak waarom ook na het vervangen van de dynamo de accu’s niet meer oplaadden. Bovendien het risico dat door de sluiting de nieuwe dynamo het meteen zou begeven.
Zelfs nu distantieerde BM-Sat zich van elke betrokkenheid c.q. van nalatigheid. Voor de zoveelste keer verbazen we ons over het feit dat bedrijven niet hun verantwoordelijkheid nemen als er fouten zijn gemaakt zodra het hen in de portemonnee treft.

Gelukkig zijn er nog veel positieve en gezellige dingen te melden.
We gaan naar het afstudeerfeest van Lore. Ze is nu écht student af en trekt definitief bij Edgar in. Meteen moet de bovenverdieping aan een verbouwing geloven en ….. Lore vindt vrij snel een baan.
Waar we helemaal happy mee zijn is het onverwacht snelle huwelijk van Sigrid en Nick. Ze hebben een huis gekocht in Giesbeek en willen op korte termijn één en ander geregeld zien. Voor de korte periode waarin alles voor elkaar gemaakt moet worden, weten ze er een leuke huwelijksdag van te maken met de naaste families. Dit met de aantekening dat ze het volgend jaar op de huwelijksdatum een feest willen geven als ook alle drukke rondom de verhuizing achter de rug is.

Op de camperplaats in Silvolde zijn we getuige van de bestrijding van de eikenprocessierups. Een ware plaag in Nederland. Op veel plaatsen is er sprake van een verdriedubbeling van het aantal rupsen ten opzichte van vorig jaar, waarschijnlijk veroorzaakt door klimaatverandering. We hadden er geen idee van hoe de beestjes bestreden werden. Met gif? Nee, nesten worden met een stofzuiger opgezogen. De grootste nesten kunnen een meter in doorsnede bereiken en meer dan 1000 rupsen bevatten. De twee jongemannen die de rupsen ter plekke komen bestrijden vertellen dat ze vanaf mei tot en met eind september werkdagen maken van 16 uur en regelmatig afgeblaft worden door mensen die van mening zijn dat ze niet snel genoeg zijn komen opdagen. Ongelooflijk! Het is bepaald geen lekker klusje waarbij ze zich bij een temperatuur van meer dan 30 graden ook nog eens in een warm beschermend pak moeten hijsen.

Dichtbij de grens met Duitsland ligt het Arboretum Poort Bulten in De Lutte. Het park heeft een oppervlakte van 19 hectare met meer dan 2500 bomen en heesters verdeeld over 1000 soorten uit alle werelddelen. Aanleg van een Arboretum had altijd een wetenschappelijk doel of was vooral om van te genieten. De eerste arboreta werden dan ook aangelegd door vorsten en rijken die zo met hun rijkdom konden pronken. Arboretum Poort Bulten werd in 1910 aangelegd op initiatief van een rijke textielfabrikant; het park werd in 2016 overgenomen door Natuurmonumenten.
We zien o.a. een enorme Mammoetboom –die zijn naam eer aandoet–, een Zeepboom, een (giftige) Azijnboom en een Pindakaasboom. We wrijven over de bladeren van deze laatste boom waarbij de pindakaasgeur vrijkomt. Het is een mooi park waar je urenlang kunt rondlopen.

Intussen rijst de temperatuur de pan uit. Overdag wordt het 42 graden. In de camper loopt de temperatuur nog verder op. ’s Nachts daalt de temperatuur tot slechts 28 graden – we kunnen de matras moeilijk onder de camper gaan leggen. Echt lekker zijn deze temperaturen niet maar we klagen liever over de warmte dan over de kou.

Aan het eind van de maand zijn we voor het eerst sinds eind mei een paar dagen met z’n tweeën: even genieten van wat rust na een drukke periode met veel noodzakelijke en niet altijd even leuke afspraken maar natuurlijk ook afspraken met veel gezelligheid en fijne momenten.
Aan de grootste hitte is inmiddels een eind gekomen.

Gearchiveerd onder: Nieuws Laat een reactie achter
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

*

Nog geen trackbacks.