Camperlife.eu Theo en Corrie Keek

30jul/230

Nederland

Het eerste weekend in juli is al weer geweest. Het was een gezellig weekend waarin we alle kinderen hebben gezien en gesproken. Wat was er veel te praten; de tijd ging veel te snel voorbij. Gelukkig komen er binnenkort nog meer momenten met de kinderen.

Voor ons begint nu de pret: zoals elke zomer – een héleboel afspraken.
Nog meer lol. We krijgen te maken met storm Poly; de zwaarste zomerstorm ooit gemeten in Nederland met windstoten van 146 km/uur. Er wordt melding gemaakt van omvallende bomen op huizen en wegen en rondvliegende voorwerpen zoals dakpannen, tuinmeubelen en afvalcontainers. Treinritten en vluchten op Schiphol zijn geannuleerd. Meerdere vrachtwagens zijn omgewaaid. Er vielen twee zwaargewonden door het noodweer; een vrouw kwam om het leven nadat een boom op haar auto terecht kwam – een man die zijn hond uitliet werd geraakt door een omvallende boom en overleed ter plekke.
Wij hebben het er wonderbaarlijk genoeg prima van af gebracht, we stonden veilig achter de muur van een sporthal.

Camperplaats Bathmen: we staan er amper twee uur of we zijn alweer gespot door meerdere dorpsbewoners. Behalve een paar gezellige praatjes op de camperplaats krijgen we twee uitnodigingen voor koffiedrinken. Het worden leuke ochtenden die doorlopen tot in de middag want zoals te verwachten raken we niet uitgepraat. Lachen toch want ….. we zijn hier maar twee dagen voordat onze afspraken weer doorgaan, te beginnen bij de tandarts in Gorssel.
De tweede avond komt Edgar naar Bathmen en blijft eten.

Tussen twee afspraken door hebben we een “vrije dag” – we gaan terug naar de camperplaats in Bathmen. Daar staan ineens Gerda en Jan voor onze neus. Echt leuk. We hebben in februari afscheid van elkaar genomen in Tafraout dus er is weer heel wat te kletsen. Dat is zoals altijd aan Gerda goed besteed; er is bijna geen speld tussen te krijgen, haha. Tja, hoe gezellig ook, de volgende dag staat er weer het één en ander in onze agenda.

Vooral Theo is deze zomer lekker bezig. Bij de tandarts kwamen er twee wortelpuntontstekingen boven water, dus dat wordt een vervolgafspraak. De dermatoloog verwijdert een plekje naast het linkeroor; voor het verwijderen van een grotere plek op het scheenbeen wordt een afspraak in september gemaakt – vooralsnog lijkt het om een goedaardige huidaandoening te gaan. Bij de chirurg valt het mee. Waar de huisarts rekening hield met een liesbreuk operatie vindt de chirurg het middel erger dan de kwaal.

Zo gaat het door en door met alle afspraken. Bij BM-Sat wordt het nodige saharazand van de satellietschotel verwijderd; de APK van de camper stelt weinig voor en is snel voor elkaar.
We ontdekken dat onze paspoorten in mei 2024 zijn verlopen. Niets aan de hand dus? Nou ….. we komen er achter dat een paspoort nog zes maanden ná het verlaten van Marokko geldig moet zijn! Oeps, dan zouden we eind november / begin december het land niet eens inkomen. Een afspraak voor het aanvragen van een nieuw paspoort is snel gemaakt. Alweer wat geregeld.

Gelukkig zijn er ook gezellige afspraken met meerdere vrienden; fijn om elkaar na langere tijd weer te zien en te spreken. Met Edgar gaan we een middagje op stap en doen leuke ideeën op voor als we volgend jaar 50 jaar zijn getrouwd. De volgende dag gaan we met z’n drieën naar de verjaardag van Sigrid.
Met alle gezelligheid én het geregel is de eerste maand in Nederland voorbij gevlógen.

Gearchiveerd onder: Nieuws Laat een reactie achter
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

*

Nog geen trackbacks.