Camperlife.eu Theo en Corrie Keek

31aug/230

Nederland (2)

Het is begin augustus. We zijn ongeveer een maand in Nederland en dat weten we weer eens. Wat een sch….. weer, we worden er triest van. Bijna elke dag korte of langere tijd regen, vaak vergezeld van harde windstoten en / of hagel én – denk aan de storm Poly – het lijkt wel herfst. Nix buiten zitten, nix bbq-en en nix zwemmen in het zwembad bij Edgar. Hoewel het er nog niet naar uitziet heeft de rest van de maand augustus hopelijk beter weer in petto. We hebben de afgelopen paar weken meer regen gezien dan in het hele jaar ervoor. Alleen gisteren al: vanaf midden in de nacht, de hele dag erna tot ver in de avond is het geen vijf minuten droog geweest.
En dan: het gezeur in de media over het statiegeld op blikjes wat een miskleun blijkt te zijn, de plastic toeslag in supermarkten en horeca, de brandstof- en supermarktprijzen die in Nederland de kroon spannen vergeleken bij andere Europese landen; over Den Haag zullen we het maar niet hebben. Fijn land dat Nederland. Gelukkig dat we over niet al te lange tijd weer kunnen vertrekken!

Genoeg geklaagd nu. We zijn hier voor het regelen van o.a. APK, tandarts, doktoren, etc. en natuurlijk in de eerste plaats om onze kinderen meerdere keren te zien en daarnaast vrienden te bezoeken.

Na een dag dat het onafgebroken heeft geregend worden we vanmorgen wakker en ….. het regent nog steeds – alwéér – en niet zo’n klein beetje ook. Dat is balen want vandaag moeten we op tournee. We beginnen bij de apotheek in Warnsveld, daarna is Albert Heijn om de hoek. De volgende afspraak is bij de GGD voor een herhaalprik Hepatitis B zodat we nu voor de rest van ons leven beschermd zijn. Dan: op naar Lochem waar de paspoorten klaarliggen. We staan prima op de parkeerplaats bij het gemeentehuis; we kunnen nog een paar boodschapjes doen in het stadje en lekkere broodjes bij Bakker Bart meenemen. Vervolgens is Corrie de pineut bij de tandarts. Er blijkt een ontsteking in het weefsel rond een wortelpunt te zitten. De tandarts maakt meteen tijd vrij voor de behandeling.
Gelukkig is het in de loop van de middag eindelijk droog geworden. Vanuit Gorssel rijden we bij een waterig zonnetje naar de camperplaats in Bathmen.

Dan wordt het in de derde week van augustus eindelijk een béétje “fatsoenlijk” weer. Dat komt wel heel goed uit voor de vele afspraken die we hebben.
We rijden naar het westen van het land; vanwege de verkeersdrukte in het westen is het niet onze favoriete bezigheid maar we combineren drie afspraken. Halverwege rijden Bernadette en George ons tegemoet. Fijn, we kunnen de hele dag buiten zitten. Dan: verder naar het westen. En ja hoor, het moet blijkbaar zo zijn: Na Rotterdam richting het zuiden gaat het mis – de Heinenoordtunnel is precies nu, in de augustusmaand, afgesloten. Een goede omleidingsroute ontbreekt of ….. zijn wij te dom om de aanwijzingen te volgen!?! In het navigatiesysteem schakelen we de snelwegen uit maar hoe we het wenden of keren, steeds weer komen we voor het afgesloten stuk in de A29 terecht. Na twee pogingen vragen we bij een tankstation in Barendrecht hoe we aan de andere kant van de Heinenoordtunnel kunnen komen. Nou ….. gewoon ….. via Dordrecht, een uur omrijden.

Bij Nieuw Beijerland wacht een nieuwe uitdaging: neem de veerboot (over het Spui). Uh, op de veerboot met een camper van vijf ton? Gelukkig, ja dus, er gaan zelfs vrachtwagens op. Een half uurtje later staan we in Hellevoetsluis waar we de Italiaanse Rui en Carlo ontmoeten. We hebben hen drie jaar geleden in Marokko leren kennen. Carlo is technisch ingenieur en werkt all over the world. Ze zijn net terug uit Vietnam en wonen nu in Hellevoetsluis in verband met een klus in Europoort. Heel erg leuk om elkaar weer te zien. Rui, van oorsprong Chinese, kookt een heerlijke maaltijd: een échte Chinese maaltijd, compleet verschillend van hetgeen in de Chinese restaurants wordt geserveerd en wat volgens Rui dan ook niet is zoals men in China kookt. Behalve het lekkere eten maken we een mooie wandeling van vijftien kilometer in de omgeving. Ondanks de grote woningnood in Nederland hebben ze hier een mooi plekje gevonden: een mooi appartement in een prachtige omgeving, slechts een half uurtje rijden van het werk van Carlo. Tja, als je maar betaalt!

Gelukkig hoeven we niet terug via Rotterdam. Vanuit Hellevoetsluis gaan we naar het noorden voor een afspraak met Gusta in Den Haag. Na alweer een gezellige dag kunnen we ontsnappen aan de verkeerschaos in het westen van het land.
Er staan afspraken met kapper en pedicure in de agenda plus een weekend met Els en Reyer waarin we afspraken gaan maken voor onze vakantie samen een week later. En ….. dat komt mooi uit: samen de Formule 1 van Zandvoort kijken.
Na een hectische twee weken met veel gezellige afspraken waarin we elke nacht op een ander plekje hebben geslapen gaan we op 1 september naar de verjaardag van Edgar. Na dit feestweekend gaan we voor het eerst in jaren op vakantie; dat wil zeggen zónder camper – in de camper zijn we immers altijd thuis ….. We gaan met Els en Reyer naar het Duitse Schmallenberg waar we met z’n vieren voor een week een huisje hebben gehuurd.

Gearchiveerd onder: Nieuws Laat een reactie achter
Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Leave a comment

*

Nog geen trackbacks.